Publicat: 13 Septembrie 2019

INM la ședința CT al COOMET „Fotometrie și Radiometrie”

INM la ședința CT al COOMET „Fotometrie și Radiometrie”

În perioada 10-12 septembrie 2019, la Bratislava, Slovacia, a avut loc cea de-a 17-a reuniune a Comitetului Tehnic al COOMET CT 1.7 „Fotometrie și Radiometrie”. Printre subiectele abordate în cadrul ședinței au fost: etapele comparărilor din cadrul COOMET în domeniul dat, programul comparărilor pentru 2020-2022, activitatea comitetului în expertizarea tabelelor CMC, atât în cadrul COOMET, cât și la nivel internațional.

Concomitent, a avut loc și seminarul în domeniul fotometriei și radiometriei cu tematica „Rezultatele revizuirii CIPM MRA: comparări și CMC”, la care au participat 18 reprezentanți din 10 state membre COOMET.

Reprezentantul INM, dl. Anatolii Bescupschi, a participat atât la seminar în calitate de lector principal, cât și la ședința comitetului tehnic, în calitatea sa de Președinte al acestuia.

De menționat este faptul că la ședința comitetului tehnic au participat și reprezentanții Comitetului Consultativ pe Fotometrie și Radiometrie al CIPM - dna Maria-Luisa Rastello –Președintele Comitetului Consultativ, și dl Marek Smid – șeful grupului de lucru pe CMC.