Publicat: 20 Mai 2019

Ziua Mondială a Metrologiei – 20 mai 2019

Ziua Mondială a Metrologiei – 20 mai 2019

La data de 20 mai este celebrată Ziua Mondială a Metrologiei, care marchează aniversarea semnării Convenției Metrului în 1875. Acest tratat reprezintă baza unui sistem coerent de măsurări la nivel internațional, care susține inovațiile și descoperirile științifice, producția industrială și comerțul mondial, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și protecției mediului.

Tema Zilei Mondiale a Metrologiei din 2019 este Sistemul Internațional de Unități – Fundamental îmbunătățit. Această temă a fost selectată întrucât pe 16 noiembrie 2018 membrii Conferinței Generale de Măsuri și Greutăți au votat probabil cea mai semnificativă revizuire a Sistemului Internațional de Unități (SI) de la începutul acestuia. 20 mai de anul acesta este o ediție specială a Zilei Mondiale a Metrologiei, fiind ziua aleasă pentru intrarea în vigoare a noilor definiții ale unităților SI.

Ziua Mondială a Metrologiei recunoaște și celebrează contribuția tuturor metrologilor din toate organizațiile naționale și internaționale care activează pe parcursul întregului an spre beneficiul tuturor.

La fel ca în fiecare an, Institutul Național de Metrologie celebrează Ziua Mondială a Metrologiei, deschizându-și ușile pentru părțile interesate și aducând la cunoștința publicului noutățile și realizările din domeniu.