Publicat: 12 Iunie 2024

Vizită de studiu, România

Vizită de studiu, România

În perioada 03 – 07.06.2024, colaboratorii Institutului Național de Metrologie: Corina Tonu – șefă DMA, Tatiana Apostol – șefă LPF, Alexandru Braguța – șef LMD, Denis Marco – inginer LMTU, au efectuat o deplasare de serviciu în România pentru a vizita și a iniția colaborări cu laboratoarele Metron Serv SRL, Metromat SRL și NDT Nuclear Research&Services.

Această vizită a avut ca obiectiv principal stabilirea unor parteneriate strategice în domeniul metrologiei, precum și schimbul de cunoștințe și bune practici în acest sector crucial pentru asigurarea calității și preciziei măsurătorilor în diverse industrii.

Au fost convenite asupra unor direcții comune de colaborare, incluzând proiecte de cercetare și dezvoltare, precum și programe de formare profesională pentru îmbunătățirea competențelor metrologilor.

Această deplasare a deschis noi orizonturi pentru colaborări fructuoase în domeniul metrologiei, care vor juca un rol esențial în dezvoltarea de noi standarde și tehnologii, contribuind astfel la creșterea calității și fiabilității măsurătorilor în diverse sectoare industriale.

Așteptăm cu nerăbdare să continuăm aceste colaborări și să explorăm noi oportunități de inovare și dezvoltare în domeniul metrologiei.