Publicat: 07 Noiembrie 2022

Vizită de lucru - Institutul de Tehnologie din Austria @ PTB, Germania

Vizită de lucru - Institutul de Tehnologie din Austria @ PTB, Germania

În perioada 25-29 octombrie curent, reprezentanți #INM, Diana Bejenaru, Corina Tonu, Mihai Ghelas au întreprins o vizită de lucru la Institutul de Tehnologie din Austria unde au purtat o discuție cu reprezentanții institutului despre cercetarea performanței și fiabilității panourile fotovoltaice.

Următoarea vizită a avut loc la Institutul de Metrologie din Germania - PTB, unde a fost prezent și directorul INM Alexei Pianîh.

Scopul vizitei a fost abordarea subiectelor referitor la: metrologie legală și metrologie științifică, cooperare, panouri fotovoltaice precum și aplicarea la proiecte.

Un subiect abordat, destul de important a fost #digitalizarea proceselor și anume #experiența de #dezvoltare a practicelor prin #implementarea instrumentelor software, care ar facilita înființarea „certificatele de calibrare digitală” (DCC) în infrastructura metrologică în locul versiunilor analogice care ar sprijini în mod semnificativ procesele de producție și de monitorizare a calității, unde digitalizarea devine din ce în ce mai răspândită.

Învățăm cu drag de la cei pasionați și dedicați metrologiei și stabilim relații de #colaborare.

Pentru mai multe detalii despre #proiectele de colaborare, inclusiv cu PTB va așteptăm la INM!!