Publicat: 13 Mai 2022

Proiect CEFTON 20SCP02 ”Dezvoltarea tonometriei intraoculare în țările CEFTA”

Proiect CEFTON 20SCP02 ”Dezvoltarea tonometriei intraoculare în țările CEFTA”

Proiect CEFTON 20SCP02

”Dezvoltarea tonometriei intraoculare în țările CEFTA”

Cu toții știm că sănătatea are prioritate!

Glaucomul este a doua cauză de orbire din lume și este cauza principală de orbire ireversibilă.

Hipertensiunea intraoculară este, în prezent, singurul factor de risc tratabil pentru această boală, evaluat prin măsurători ale presiunii intraoculare (IOP) efectuate cu ajutorul tonometrelor oculare.

În perioada 11–12.05.2022, la sediul Institutului de Metrologie din Bosnia și Herțegovina, în orașul Sarajevo, reprezentanții INM, Tatiana Andriuscenco (Tatiana Apostol), Anatolii Bescupschii și Victoria Țurcan au participat la ședința intermediară a Proiectului CEFTON 20SCP02 ”Dezvoltarea tonometriei intraoculare în țările CEFTA”, unde metrologia intraoculară nu este capabilă să acopere toate necesitățile părților interesate din cauza lipsei de resurse și experiență relevantă.

În cadrul ședinței s-a încheiat primul set de activități și s-au discutat următorii pași pentru a asigura informarea și implicarea ulterioară a părților interesate în aceste măsurări. Cei interesați de a obține acces la informații și prevederi din acest domeniu, puteți să ne contactați, suntem deschiși spre buna informare.

Este important de știut și menționat faptul că doar unindu-ne forțele vom reuși să creăm un viitor sănătos…