Publicat: 05 Noiembrie 2020

INM – membru deplin al Rețelei IAEA/WHO SSDL

INM – membru deplin al Rețelei IAEA/WHO SSDL

Anunțăm cu mândrie părțile interesate despre faptul că INM a devenit la 24 august 2020 membru cu drepturi depline al Rețelei Laboratoarelor de Etaloane Secundare Dozimetrice a Agenției Internaționale de Energie Atomică și Organizației Mondiale de Sănătate IAEA/WHO SSDL.

Măsurarea cu exactitate a dozei de radiație este necesară în orice țară unde sunt utilizate radiațiile ionizante.

Agenția Internațională de Energie Atomică, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății, a înființat în 1976 Rețeaua de laboratoare de etaloane secundare dozimetrice, iar un laborator de etaloane secundare dozimetrice, îndeplinind obligațiile stabilite pentru membrii rețelei, primește un șir de beneficii și are acces la o bază de date ce va contribui semnificativ la dezvoltarea acestuia.

Un efort semnificativ este direcționat spre suportul tehnic ce include cursuri de formare și seminare orientate spre dezvoltarea continuă a personalului, promovând schimbul de experiență între membrii și comunitatea metrologică și acordând suport reciproc acolo unde este necesar.

În plus, rețeaua oferă un forum în care SSDL-urile naționale pot efectua, în mod regulat, comparări și, astfel, consolidând încrederea în coerența dozimetriei radiațiilor la nivel mondial.