Publicat: 08 Februarie 2024

Anunț de importanță majoră pentru toți colaboratorii INM

Anunț de importanță majoră pentru toți colaboratorii INM

Interacțiunea antreprenorilor cu Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) va fi simplificată.
Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, șase dintre serviciile publice prestate de aceste instituții vor fi digitalizate, iar altele vor fi prestate în mod proactiv, transmite Știri.md.

Astfel, în cadrul ANRCETI se digitalizează eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea staţiilor de radiocomunicaţii și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenţionează să furnizeze servicii poştale.

La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital prin platforma instituției iar la INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică.

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ face parte din planul de digitalizare a 75% din serviciile de care beneficiază mediul de afaceri până la finele anului 2024 și prestarea a 100% de servicii publice în format digital, până în 2030.