Published: 13 January 2023

Publicare Articol

Publicare Articol

Dragii noștri, avem marea plăcere de a împărtăși cu Dvs-ră emoțiile noastre de bucurie care nu sunt altceva decât rodul muncii colegilor noștri: Pianih Alexei, Director INM; Braguta Alexandru, Șef LMD; Victor GRUȘCA Șef LDV; Anna SABADAȘ. Bravo!
În acest context, Vă aducem la cunoștință că la data de 29.12.2022, în partea II a revistei de proprietate intelectuală, știință și educație ,,Intellectus” recunoscută la nivel internațional, a fost prezentat un articol având ca scop principal promovarea imaginei INM ce atestă modul procedurii care stă la baza declarării etalonul național în domeniu volume. Acest articol include principiile generale, modul de elaborare și aprobare, înregistrări, modalitatea de conservare și utilizare.
Astfel, au fost bine definite responsabilitățile persoanelor implicate în pregătirea dosarului, cu scopul declarării etalonului național al unității de măsură a volumului lichidelor. 
Ca urmare, au fost efectuate o serie de cercetări a părților componente ale etalonului național, pentru determinarea incertitudinilor de măsurare și a stabilității în timp și s-a creat dosarul etalonului care, ulterior, a fost depus la Autoritatea Centrală de Metrologie spre aprobare. 
Nu muncă înnobileză pe om, ci, eventual, rezultatele ei!